Mersul pe jos și consumul moderat de alcool împiedică bolile cardiovasculare

269
Mersul pe jos și consumul moderat de alcool împiedică bolile cardiovasculare - merspejos-1346592055.jpg

Articole de la același autor

Exercițiile fizice regulate, păstrarea în limite normale a masei corporale, consumul moderat de alcool și o alimentație bogată în legume pot reduce chiar și cu două treimi riscul apariției bolilor cardiovasculare. La această concluzie au ajuns cercetătorii finlandezi. Ei sunt de părere că mersul zilnic pe jos și limitarea la două pahare de băuturi alcoolice sunt suficiente pentru a reduce semnifi-cativ riscul de creștere a tensiunii arteriale. 


La studiu au participat 9.637 de bărbați și 11.430 de femei, toți cu vârstele cuprinse între 25 și 74 de ani și care nu au avut niciodată probleme cu hipertensiunea. 


Timp de 16 ani cât a durat cercetarea, acestora li s-a monitorizat stilul de viață, la finalul perioadei constatându-se că 709 bărbați și 890 de femei prezentau niveluri ridicate ale tensiunii ar-teriale. Aceștia nu ținuseră cont de cei patru factori importanți ai unui stil de viață sănătos - alimentație, mișcare, greutate în limite normale și consum moderat de alcool. 


Rezultatele studiului sunt cu atât mai importante cu cât, spun autorii, trecerea la un stil de viață sănătos îi poate ajuta semnificativ pe cei care deja se confruntă cu hipertensiune arterială, aceștia "putând reduce tensiunea din vasele de sânge fie doar prin adoptarea unui regim de viață optim, fie prin combinarea unui stil de viață sănătos cu medicația specifică acestui tip de afecțiuni". 


Ultimele statistici arată că 49% dintre români suferă de hipertensiune arterială, boală care afectează inima, rinichii, ochii și creierul.


Dintre aceste persoane bolnave, numai 44% își cunosc afecțiunea și doar 39% dintre ele sunt tratate. Aceleași cifre mai indică și faptul că din șapte bolnavi de hipertensiune arterială care primesc tratament, numai trei sunt tratați corect. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 03 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Cine împiedică donarea de organe
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Apă cu nitrați  în localitatea Cheia
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Ce trebuie să știe un donator de sânge
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Nu vorbi la mobil când te plimbi. Află de ce?
Pagina a fost generata in 1.6885 secunde