Medicii rezidenți se revoltă. "Ne dorim să beneficiem de condiții echitabile financiare și de lucru"

124
Medicii rezidenți se revoltă.

Articole de la același autor

Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți (SMMR), în colaborare cu Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), își exprimă îngrijorarea în ceea ce privește legea nr 153/2017.

În săptămâna 9 - 13 octombrie 2017, spitalele angajatoare ale medicilor rezidenți, care au printre atribuții și plata acestora, i-au informat despre faptul că începând cu 1 ianuarie 2018, acestora nu li se vor mai acorda bonuri de masă și bursă.

Acest lucru ar duce la o scădere a veniturilor medicilor rezidenți cu 970 lei, ceea ce împreună cu potențiala trecere a contribuțiilor de la angajator la angajat, duce la o scădere totală a veniturilor de aproximativ 1.200-1.300 lei - ȋn jur de 50%-60% din veniturile totale ale medicilor rezidenți.

"Solicităm Ministerului Sănătății un punct de vedere în această privință. Rugăm oferirea de dovezi ferme că veniturile medicilor rezidenți nu vor scădea de la 1 ianuarie 2018 și că va exista o soluție pentru a acoperi integral această eliminare a bonurilor și a bursei. De asemenea, solicităm o confirmare publică a creșterii salariale promise personalului medical, parte a grilei de salarizare ce va intra în vigoare de la 1 martie 2018. În caz contrar, există posibilitatea de a ne afla în situația în care vor avea loc nu numai proteste, ci și greve, din partea unei comunități a medicilor rezidenți care deja lucrează în condiții dificile, de dragul pacienților, a vocației și a mentorilor", scrie conform unui comunicat.

Actuala poziție este susținută de medicii rezidenți și studenții mediciniști din România.

"Ne dorim să beneficiem de condiții echitabile financiare și de lucru, astfel încât să putem profesa în România, spre beneficiul cetățenilor. Facem un apel către asociații și federații cu interese comune, spre a se alătura acestui demers și a încuraja factorii decidenți spre adoptarea de măsuri concrete pentru susținerea personalului medical. Asigurăm Guvernul României de toată colaborarea noastră în ceea ce privește soluționarea acestei crize", se mai precizează în comunicatul medicilor rezidenți.

Mirabela ȘERBĂNESCU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4919 secunde