Medicii rezidenți ar trebui sprijiniți mai mult

88
Medicii rezidenți ar trebui sprijiniți mai mult - rezidentiat-1512907471.jpg

Articole de la același autor

Colegiul Medicilor din România (CMR) și-ar dori să poată fi implicat mai profund în rezidențiat. "Noi ar trebui să îi admitem în rândurile noastre supraveghindu-le practica de rezidențiat și verificându-le cunoștințele, atunci când ei și-au îndeplinit baremul, barem pe care îl poate face Ministerul Sănătății", explică președintele CMR, dr. Gheorghe Borcean.

Totodată, CMR va milita să intre cu medicii rezidenți și în alte spitale decât cele clinice pentru a putea să se apropie de bolnav și pentru a vedea că se face medicină și în alte spitale decât centrele universitare: Timișoara, București, Cluj, Iași.

"După un an de curs să se poată merge în instituții acreditate de universitatea teritorială cu medici acreditați de universitatea teritorială. Să facă rezidențiat în care să se poată apropia de bolnav. Pentru că, una este să ai 20 de rezidenți pe clinica de chirurgie și alta să ai 2. Și la final să introducem în comisia pentru examenul de specialitate și un reprezentant al CMR din județul în care acesta va merge", a adăugat președintele Colegiului Medicilor din România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.022 secunde