Medicii de familie, obligați să lase înlocuitori când lipsesc din cabinet

271
1
Medicii de familie, obligați să lase înlocuitori când lipsesc din cabinet - medicidefamilie-1365166496.jpg
Conform Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța, medicii de familie care lipsesc de la cabinetele medicale din diverse motive, au obligația să lase un înlocuitor pentru continuitatea serviciilor medicale.

"Medicul de familie, depune la Casa de Asigurări de Sănătate Anexa 4 din Normele metodo-logice de aplicare a Contractului - cadru privind condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, atunci când este în concediu de odihnă sau are nevoie să fie înlocuit pe perioada absenței de la cabinetul medical.

Obiectul convenției îl constituie preluarea activității medicale a medicului de familie pe perioada absenței, de către medicul înlocuitor.

Serviciile medicale se acordă în cabinetul medical al medicului înlocuit sau în cabinetul medical al medicului înlocuitor.

Asigurații sunt informați de sediul medicului înlocuitor și programul acestuia pe perioada absenței de la cabinet.

Obligațiile medicului înlocuitor sunt cele prevăzute în contractul încheiat între medicul de familie înlocuit și Casa de asigurări de sănătate.

În desfășurarea activității, medicul înlocuitor utilizează parafa proprie, semnătura electronică proprie pentru prescrierea electronică de medicamente, registrul de consultații al cabinetului în care își desfășoară activitatea, formularele cu regim special ale medicului înlocuit, inclusiv prescripțiile electronice ale medicului înlocuit, numărul de contract și ștampila cabinetului medical al medicului înlocuit.

Convenția de înlocuire se în-cheie pentru perioada de absență în limita a doua luni pe an", explică președintele Casei de Asigurări Constanța, Dragoș Poteleanu.

Comentează știrea

SATEAN DE LA OSTROV
6 aprilie 2013
DOCTORITA AIA DE LA OSTROV E VESNIC ABSENTA!

DOCTORITA AIA DE LA OSTROV E VESNIC ABSENTA! VINE MARTI SI PLEACA MIERCURI ! VORBESTE URAT CU OAMENII, TIPA SI URLA LA EI CA LA ANIMALE! NU E NIMENI VINOVAT CA TRAIESTE LA SAT SI EA SE COMPORTA CA MARE STAPANA DE SCALVI...SA NE LASEEEEEE SI SA PLECE DEFINITIV CA SI ASA NU E LA CABINET. NE-AM DUS LA ALTE COMUNE LA ZECI DE KILOMETRI DIN CAUZA EI. SA SE IA MASURI , MACAR SA II SPUNA CINEVA CEVA...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2754 secunde