Medicii de familie, în război cu CNAS. "Solicităm demiterea vinovaților!"

369
Medicii de familie, în război cu CNAS.

Articole de la același autor

Reprezentanții Societății Naționale de Medicina Familiei acuză Casa Națională de Asigurări de Sănătate de lipsă totală de transparență și iresponsabilitate în asigurarea sănătății pacienților, prin proasta gestionare a platformei informatice, dar și a modului greoi în care se desfășoară prescripția medicamentelor. Aceștia susțin că ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate de câțiva ani încoace și s-a acutizat în ultimul timp nu mai poate fi tolerat! 


"Considerăm că CNAS încalcă legea! Această situație nu mai poate fi tolerată! Nu mai acceptăm să ne asumăm riscul de a lucra offline, când sistemele nu funcționează, deoarece riscăm imputarea unor sume impresionante. Serviciile efectuate în afara prevederilor contractuale sunt imputabile medicilor, inclusiv costurile de-rivate din acestea (rețete, trimiteri etc). Pacienții noștri sunt cei care au cel mai mult de suferit de pe urma acestor grave disfuncționalități, iar noi suntem nevoiți să fim părtași la un atac la dreptul bolnavilor de a-și primi medicamentele de care au nevoie! Accesul le este îngrădit la acestea, din cauza unor protocoale ridicole, pentru a limita prescrierile. Medicii nu pot prescrie medicamente banale, pacienții sunt puși pe drumuri după scrisori medicale, listele de medicamente au ajuns enciclopedii codificate, pline de restricții și piedici", au declarat reprezentanții SNMF. 


Umilință la cote maxime 
Medicii se plâng că nu-și mai pot profesa liber meseria și că pacientul nu mai este de mult timp în centrul atenției, deoarece li se îngrădește accesul la îngrijiri și terapie. 


"Medicii sunt șantajați cu controale abuzive și interpretări excesive ale unor prevederi legale și primesc sancțiuni. Umilințele au atins cote maxime, a trebuit să pierdem nopți pentru a încerca validarea muncii noastre de peste zi și pentru a nu risca imputări. Solicităm tratarea cau-zei și nu a efectului acestor anomalii, demiterea celor responsabili, cerceta-rea modului în care a fost conceput și achiziționat sistemul informatic, pedepsirea vinovaților și găsirea unei soluții de urgență pentru funcționa-rea sistemului de sănătate la parametri optimi", adaugă reprezentanții SNMF.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1249 secunde