Protestele s-au dovedit inutile. Doctorii trec la fapte

Medicii de familie din Constanța pleacă, în masă, peste hotare

419

Articole de la același autor

În mai multe județe ale țării, medicii de familie au recurs la diverse forme de protest, în încercarea de a-i convinge pe responsabilii sistemului sanitar să modifice prevederile Contractului-cadru pe 2011. Doctorii din Constanța consideră însă că aceste forme de revoltă și-au dovedit deja inutilitatea, astfel că nu vor apela la ele.
"S-a pus în discuție o pichetare a Casei Județene de Asigurări de Sănătate pentru astăzi, dar s-a stabilit că nu își are rostul. Problema noastră nu este cu CJAS Constanța, cu ei colaborarea este foarte bună", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Laura Condur, președintele Asociației Medicilor de Familie "Tomis".
În schimb, medicii de familie sunt hotărâți să înceapă demersurile pentru plecarea în străinătate. Astfel, potrivit dr. Mircea Silion, liderul Patronatului Medicilor de Familie Constanța, marți, 22 martie, mai mulți medici vor merge la sediul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța pentru a obține certificatele de conformitate, necesare pentru a munci peste hotare.
"La ultima ședință, cei aproximativ 75 de medici de familie care erau în sală au fost de acord să se solicite certificatele de conformitate. Suntem hotărâți: ori în străinătate, ori în privat", a declarat dr. Silion.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4022 secunde