Medic în stare gravă, după ce a fost bătută de soțul unei paciente care a murit

533
Medic în stare gravă, după ce a fost bătută de soțul unei paciente care a murit - spital-1520776457.jpg

Articole recomandate

Șefa secției Terapie nr. 2 de la Spitalul Municipal nr. 1 din Chișinău, Ala Valenga, a ajuns în stare gravă la spital, prezentând mai multe traumatisme. Femeia a fost bătută de către soțul unei paciente care a decedat.


Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 10 martie, în incinta spitalului, după ce o pacientă pe care o trata medicul a murit. Soțul femeii a luat-o la bătaie pe doctoriță, acuzând-o că nu a întreprins toate manevrele medicale necesare pentru a salva viața soției sale. Ala Valenga s-a ales cu câteva coaste rupte și cu comoție cerebrală. Pacienta care a decedat avea 70 de ani și prezenta sindrom coronarian acut. "Eu am văzut-o pe 8 martie seara. Starea ei era stabilă. Dimineața mi s-a spus că a decedat subit. Nu este vina noastră. Nu a depins de noi", a explicat Valenga. 


"El m-a tras atât de tare de păr, mi se părea că îmi va rupe pielea de pe cap. Apoi m-a împins peste niște scaune. Îmi sunt fracturate două coaste. Nu am putut să mă apăr deloc. Noi lucrăm în condiții foarte grele. Este imposibil aici, deja mă gândesc să plec. Dacă cineva va veni cu un cuțit într-o zi? Cine ne apără pe noi?", a declarat doctorița, citată de Sănătateinfo.md Potrivit aceleiași surse, șeful Spitalului Municipal nr. 1, Iurie Dondiuc, au fost luate mai multe măsuri pentru protejarea angajaților. "Știți nu mai rău decât mine că toți lucrătorii medicali se află în situații de risc și sunt vulnerabili din acest punct de vedere. Noi nu ne putem compara cu spitalele din alte țări, unde lucrătorii medicali sunt securizați. Această securizare costă foarte mult. Noi nu avem gardieni, camere video peste tot, deși în ultimii doi ani noi am investit foarte mult. Spitalul are în total patru blocuri și personalul este nevoit să se deplaseze între ele, de multe ori și noaptea. Și s-au întâmplat multe cazuri de agresiune. Acum am luat măsuri, am blocat intrările, dar nu putem pune câte un buton de alarmă la fiecare etaj", a declarat Dondiuc pentru Sănătateinfo.md. În acest caz a fost deschisă o anchetă.


sursa: adevarul.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4076 secunde