Legea privind pacienții post transplant va fi modificată

286
Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au decis să modifice actele normative privind derularea programelor de sănătate, precum și prețurile de decontare a medicamentelor pentru bolnavii înscriși în programele naționale de sănătate. Măsura a fost luată în urma demersurilor repetate ale Asociației Transplantaților din România pentru a asigura medicația potrivită pacienților în stare post transplant.
Reprezentanții asociației au informat, printr-un comunicat de presă, că prescrierea medicației de imunosupresie pentru pacienții care au beneficiat de o procedură de transplant trebuie efectuată numai de medicii specialiști în centrele acreditate pentru activitatea de transplant, cu respectarea principiului cost-beneficiu.
Astfel, rețeta medicală va conține denumirea comună internațională a medicamentului, denumirea comercială, doza și forma de prezentare, iar medicul de familie sau farmacistul nu poate efectua modificări în schema terapeutică recomandată bolnavilor transplantați.
"Am trimis mai multe memorii Ministerului Sănătății în urma semnalelor pe care le-am avut de la pacienți și specialiști din centrele de transplant. Modificarea acestor ordine dovedește că putem schimba ceva și pe calea dialogului", a declarat Gheorghe Tache, prim-vicepreședintele Asociației Transplantaților din România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.334 secunde