La Constanța se formează specialiști din toată țara

189
La Constanța se formează specialiști din toată țara - cursformarebaylor-1498200293.jpg

Articole de la același autor

Fundația Baylor "Marea Neagră" a organizat cursul de formare profesională continuă "Abilități de intervenție în evaluarea și consilierea pacienților cu boli cronice în privința aderenței terapeutice". 


Cursul s-a adresat psihologilor clinicieni și asistenților sociali care lucrează cu bolnavii cronici în spitalele din România (HIV/SIDA, cancer, tuberculoză, tulburări psihice etc.) sau în căminele de bătrâni din sistemul de stat.


Instruirea, care s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, a fost susținută de trainerii Alexandra L. Dima, cercetător post-doctoral în științele sănătății Ana-Maria Schweitzer, psiholog clinician principal și Luiza Ș. Vlahopol, psihoterapeut autonom. 


Predarea s-a bazat pe o varietate de metode, precum studii de caz, exerciții și aplicații individuale și în echipă. De asemenea, participanții au primit ca suport de curs manualul "Teoria și practica aderenței la tratament, manual pentru clinicieni".


"Mulțumesc pentru calitatea prezentării informațiilor și pentru stilul clar, concis și deschis cu care ne-ați împărtășit munca dumneavoastră! Mulțumesc pentru ocazia oferită de a întâlni alți asistenți sociali cu care am putut schimba opinii, informații", a declarat unul dintre participanți.


La cursul Baylor au participat 24 de specialiști din Constanța, Harghita, Iași, Vaslui, Mureș, Târgu Jiu, Ialomița și București. La finalizarea cursului, psihologii și asistenții sociali au declarat că, în medie, cunoștințele lor referitoare la construirea unei intervenții de creștere a aderenței, la determinanții aderenței și despre formularea obiectivelor despre tehnicile de schimbare comportamentală au crescut cu peste 71%. Până în prezent, cursurile organizate de Baylor au format 140 de specialiști în aderența la tratament. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0016 secunde