ITM a verificat societățile care plasează muncitori în străinătate

144
ITM  a verificat societățile care plasează muncitori în străinătate - itmconstanta-1591103480.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța a continuat, luna aceasta, activitatea de control și verificare a societăților  comerciale, care desfășoară activități de mediere și plasare a forței de muncă în străinătate. Obiectivele campaniei au constat în identificarea cazurilor de nerespectare a condițiilor de funcționare și a procedurii de înregistrare a agenților de plasare a forței de muncă în străinătate. 


Totodată, s-a urmărit identificarea și combaterea cazurilor de plasare a forței de muncă în străinătate, cu încălcarea obligațiilor pe care plasatorul le are față de solicitantul locului de muncă. În același timp, inspectorii de muncă au vurt să vadă dacă agențile de plasare a forței de muncă  în străinătate respectă prevederile legale cu privire la trimiterea anumitor persoane la muncă, în străinătate. 


La final, s-a descoperit că, în prezent, în județul nostru sunt înregistrați 44 de angajatori, care se ocupă de selecția și plasarea forței de muncă peste hotare, 33 dintre aceștia fiind, deja, verificați. La patru agenți de plasare, s-au aplicat șapte sancțiuni contravenționale, din care două amenzi, în valoare de 14.000 lei și cinci avertismente.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7173 secunde