Încurajați-vă copiii să folosească dezinfectantul pentru mâini

149
Încurajați-vă copiii să folosească dezinfectantul pentru mâini - copii2-1575620008.jpg

Articole de la același autor

Copiii care intră în colectivitate se îmbolnăvesc mai des decât cei care stau acasă. Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, cel puțin nu atât de des, este nevoie ca părinții să-i învețe pe copii care sunt cele mai bune modalități pentru a se proteja de boli. 


Dr. Alina Mantea, medic de familie, spune că, pe lângă faptul că un copil trebuie să se spele frecvent pe mâini cu săpun, trebuie încurajat să folosească dezinfectantul pentru mâini.
 
"Așa că, dragi părinți. Puneți-le celor mici, în rucsac și un gel dezinfectant pentru mâini, pe bază de alcool, pe care să îl poată folosi ori de câte ori este nevoie. De asemenea, inoculați-le ideea că este bine să îl folosească de fiecare dată când vor să mănânce sau după ce au folosit un computer de la școală și pe care l-au atins și alți elevi înaintea sa. De asemenea, sfătuiți-vă copiii să folosească și șervețele dezinfectante, dar mai ales să pună mâna la gură atunci când tușesc sau strănută. Desigur, nici șervețele uscate nu trebuie să le lipsească, iar după ce le folosesc, spuneți-le să le arunce, neapărat, la gunoi și să își spele mânuțele cu săpun ori să folosească dezinfectantul pentru mâini. Totodată, învățați-i să-și țină mâinile departe de ochi și să nu își bage degetele în gură, argumentând că mâinile sunt adeseori acoperite de microbi și bacterii", a explicat medicul. 


În plus, nu este indicat ca ei să folosească obiectele personale ale altor copii. 


Nu în ultimul rând, spuneți-le copiilor să nu bea apă din aceeași sticlă cu alți copii, să nu mănânce din aceeași mâncare și să nu folosească obiectele personale ale altor colegi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9291 secunde