Hipoglicemie generală în Egipt din cauza sărăciei

124
Hipoglicemie generală în Egipt din cauza sărăciei - hipoglicemie-1477907808.jpg

Articole de la același autor

Criza economică și monetară îi privează de zahăr pe egipteni, mari consumatori ai acestui produs. În supermarketuri, rafturile sunt goale, iar fiecare nouă aprovizionare se epuizează într-o oră.

În cauză este valoarea foarte scăzută a lirei egiptene, care împiedică țara să importe cantitățile obișnuite. Egiptul consumă 3 milioane de tone de zahăr pe an, dintre care un milion sunt de import, a scris săptămâna aceasta Direct Matin.

Pentru a face lucrurile și mai rele, guvernul a redus subvențiile pentru produsele de primă necesitate, în așteptarea deblocării unui împrumut de 11 miliarde de euro de la FMI.

În aceste condiții, zahărul este raționalizat, iar cei care reușesc să-l găsească, de obicei în supermarketurile cele mai de lux, nu au dreptul de a cumpăra mai mult de un kilogram o dată. Un chelner a fost arestat în stradă de către poliție pentru că transporta 10 kg de zahăr.

Unul dintre cei mai mari producători de zahăr din țară a fost, de asemenea, percheziționat, acuzat că a făcut rezerve pentru piața neagră. Aproximativ 9.000 de tone au fost confiscate în fabricile grupului.

După supermarketuri, încep să se golească rafturile farmaciilor, unde se înregistrează mai ales un deficit de pilule contraceptive.

Un apel la o manifestație pe 11 noiembrie circulă pe rețelele sociale. 

Sursa: Agerpres

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2323 secunde