Vezi varianta desktop
Înapoi la ediţia de astăzi
Sănătate

Gust amar în gură? Poate fi un semn al unei boli de ficat

Ştire online publicată Joi, 23 Mai 2019

Aveți gura amară des? Nu ignorați acest lucru, pentru că o astfel de situație poate fi un simptom al unei boli grave, dar poate fi și semnalul de alarmă al corpului în cazul în care ați consumat anumite produse în exces, sau aveți un deficit de bilă. 

Potrivit dr. Denisa Munteanu, medic de familie, această afecțiune poate fi declanșată de probleme respiratorii, infecții bacteriene și alte afecțiuni, până la administrarea anumitor medicamente. Mai mult decât atât, medicii atrag atenția că în cazul în care acest gust neplăcut persistă, poate reprezenta un semn al unei boli a ficatului. 

Totodată, ei mai spun că o altă cauză a acestui gust poate fi gingivita sau inflamarea gingiilor, dar și abcesele dentare. Așa că, după o intervenție stomatologică, este posibil să vă confruntați cu un astfel de simptom, spun specialiștii. Desigur, și problemele gastrice vă pot crea dificultăți. 

De exemplu, boala de reflux gastro-esofagian reprezintă o cauză frecventă a gustului amar în gură, mai ales că sucul gastric este împins în sus, spre gât, rezultând modificarea gustului mâncării.

Una dintre cauzele bolii de reflux gastro-intestinal este mâncatul în exces sau consumul de mâncăruri grase și picante. De asemenea, trebuie amintit că și anumite medicamente pot avea efecte neplăcute asupra gustului.

Dintre acestea, amintim antidepresivele pentru anxietate și tulburări de personalitate, vitaminele prenatale și chiar antibioticele pot avea acest efect neplăcut. Deseori și bolile de ficat și afecțiunile biliare sunt cele care provoacă un gust amar în gură. 

PUBLICITATE
Alte ştiri din sectiunea Sănătate
Reprezentanții Asociației Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) afirmă că Ministerul Sănătății intenționează să interzică, cel puțin, pentru o vreme ...
Autoritățile din insula greacă Zakynthos au evacuat aproximativ 300 de localnici și turiști din două sate din cauza unui incendiu puternic de vegetație ...
Sfatul medicului oftalmolog. Controlați-vă ochii, nu așteptați ca boala să se complice!
Programări gratuite pentru HIV și hepatită
Mâncați sănătos și vă veți simți tot timpul bine!
Sfatul specialiștilor „Isis”. În ce situații este recomandat cerclajul
Criză de medicamente în România! Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că țara noastră nu va mai exporta citostatice.125 de medicamente citostatice și 47 de ...
Mare atenție la febra copiilor, să nu depășească 38 de grade Celsius!
Liftingul cu fire resorbabile vă redă frumusețea de altădată
vineri, 13 septembrie Nucile caju întăresc sistemul osos
Nucile caju întăresc sistemul osos
„Ciocuri de papagal”. Boala articulațiilor ce poate fi depistată din tinerețe
Sunteți însărcinată? În ce situații este indicată amniocenteza
Intoleranța la gluten debutează cu diaree și pierdere în greutate
Ce procedură vă ajută să aflați dacă sunteți infertilă
Stresul vă poate umple corpul de eczeme
Tratamentul-minune care vă scapă de transpirația abundentă
La ce trucuri puteți apela pentru a vă înfrumuseța
Portocalele vă asigură vitamina C în organism
De ce recomandă medicii analizele la început de an școlar
Alexandru Cumpănașu s-a simțit foarte rău și a mers de urgență la un Spitalul Floreasca din București, unde a primit îngrijiri medicale. Doctorii care ...
Social Politică Eveniment
Sport Cultură-Educație Economie
Actual Fun Arhiva