GRIPA FACE TOT MAI MULTE VICTIME! Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 58

182
GRIPA FACE TOT MAI MULTE VICTIME! Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 58 - 61936174-1519726559.jpg

Articole de la același autor

O femeie de 69 de ani din Arad a murit, luni, în spital, ea fiind diagnosticată cu gripă la începutul lunii februarie, când a fost internată. Pacienta nu fusese vaccinată și avea și alte afecțiuni cronice, acesta fiind al treilea deces al unui bolnav de gripă înregistrat în Arad, în timp ce la nivel național numărul victimelor a ajuns la 58.Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Arad, Daniela Cîrnațu, a declarat că a fost confirmat al treilea deces al unui bolnav de gripă în județ. "Am înregistrat al treilea caz de deces, la o pacientă în vârstă de 69 de ani, care s-a prezentat la spital la începutul lunii februarie. Pacienta a fost diagnosticată și cu alte boli deosebit de grave, insuficiență respiratorie, cardiopatie ischemică, diabet zaharat, iar în antecedente avea și un neoplasm", a declarat sursa citată.


Femeia nu fusese vaccinată, iar din cauza complicațiilor a fost internată la Secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județan de Urgență.


În județul Arad au fost confirmate în acest sezon 20 de cazuri de gripă, iar trei pacienți au murit în spital, în afară de femeia de luni fiind vorba de un bărbat de 62 de ani și o altă femeie, de 63 de ani. Victimele nu erau vaccinate și aveau și alte suferințe cronice. Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 58, la nivel național.


Luni, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunțase că s-au mai confirmat trei decese, în Dolj, Prahova și Vaslui, fiind vorba despre doi bărbați și o femeie care sufereau de boli cronice și nu fuseseră vaccinați antigripal.


Numărul cazurilor confirmate de gripă de la începutul iernii a ajuns la aproape 800, la nivel național. De asemenea, în ultima săptămână au fost înregistrate 1.358 de cazuri compatibile cu gripa, ca simptomatologie, față de 97 în aceeași săptămână a sezonului precedent.


Sursa: News.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2774 secunde