GRIPA FACE NOI VICTIME! Un nou deces confirmat, azi

166
GRIPA FACE NOI VICTIME! Un nou deces confirmat, azi - gripa862782001517828182-1519384253.jpg

Articole de la același autor

Un nou deces din cauza gripei a fost confirmat astăzi, fiind vorba despre un bărbat de 58 de ani care a murit la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara. Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 51.Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, medicul Virgil Musta, a declarat că pacientul decedat din cauza gripei era un bărbat de 58 de ani, iar din cauza unor afecțiuni mai vechi gripa s-a dezvoltat rapid.


"Este vorba despre un bărbat de 58 de ani care a fost internat săptămâna trecută cu sepsis, bronhopneumonie, detresă respiratorie și insuficiență respiratorie și la care investigația de gripă a fost pozitivă pentru virusul gripal AH1. Avea și alte afecțiuni, din câte știu eu și diabet, dar a stat foarte mult acasă până sa se prezinte la spital", a declarat Virgil Musta.


Potrivit acestuia, în acest moment la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara nu mai este internat niciun pacient cu gripă. Bărbatul de 58 de ani este primul decedat diagnosticat cu gripă, în Timiș.


La nivel național, numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 51.


Numărul cazurilor confirmate de gripă de la începutul iernii a ajuns la aproape 800, la nivel național. De asemenea, în ultima săptămână au fost înregistrate 1.358 de cazuri compatibile cu gripa, ca simptomatologie, față de 97 în aceeași săptămână a sezonului precedent. Numărul total al infecțiilor respiratorii este de aproape 135.000 doar în ultima săptămână, cu 51,3 la sută mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor transmise joi de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).


Sursa: News.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1068 secunde