Gestul nobil care salvează vieți. Constănțenii, invitați să doneze sânge

de Cuget Liber Luni, 22 Iulie 2019 83
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța organizează o serie de campanii, cu scopul de a le readuce speranța la viață celor care se zbat pe paturile de spital. 


O astfel de acțiune va avea loc, mâine, între orele 8.30 și 13.30, la Clubul Nautic Callatis (Portul Turistic) din Mangalia. În această locație, sunt așteptate persoane sănătoase din Mangalia, dar și din localitățile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional. 


Potrivit dr. Alina Mirella Dobrotă, șeful CRTS, pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție, care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc. 


Persoanele cu vârsta peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei