Fumătorii înrăiți se pot îmbolnăvi de demență în 20 de ani

402

Articole de la același autor

Tinerii care consumă mai mult de două pachete de țigări pe zi sunt de două ori mai predispuși la boli ale sistemului nervos. Fumătorii înrăiți riscă să se îmbolnăvească de demență într-o perioadă de 20 până la 30 de ani, conform unui nou studiu realizat de medicii finlandezi.
Puțini sunt cei care se gândesc ce impact psihic are fumatul. Studiul finlandez și-a propus să răspundă acestei întrebări, identificând o legătură între tabagism și demență. Medicii finlandezi au realizat acest studiu pe un grup de 22.000 de persoane care au participat la o anchetă medicală între anii 1978 și 1985. Dosarele acestei anchete medicale au fost reexaminate în 2008 pentru a observa care este proporția subiecților ce au dezvoltat forme de demență și pentru a stabili dacă există o legătură între tabagism și demență. Un sfert dintre subiecți au primit un diagnostic de demență, iar comparativ cu nefumătorii, persoanele care fumau în mod obișnuit mai mult de două pachete de țigări pe zi prezintă un risc dublu de a se îmbolnăvi de demență.
"Se pare că tabagismul cronic intensiv la vârsta mijlocie poate duce la demență într-un interval de timp de 20 de ani", a menționat doctorul Philippe Tellier, unul dintre cercetorii care au participat la acest studiu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1286 secunde