Folosite în exces, zahărul și sarea ne îmbătrânesc pielea

149
Folosite în exces, zahărul și sarea ne îmbătrânesc pielea - folositeinexces1-1575446653.jpg

Articole de la același autor

De bătrânețe nu scapă nimeni, oricât de mult ne-am dori. Îmbătrânirea este un proces continuu, care debutează la naștere și continuă în toate etapele vieții. Partea bună a lucrurilor, dacă se poate spune așa, este că procesul poate fi încetinit printr-un stil de viață sănătos. 


Potrivit nutriționistului Andra Șeitan, în primul rând renunțați la produsele care au un conținut ridicat de zahăr, întrucât acesta duce la creșterea în greutate și favorizează apariția diabetului, dar afectează și pielea, grăbind procesul de îmbătrânire. 
"Trebuie să limitați pe cât posibil consumul de alcool, pentru că acesta nu doar că vă umflă fața, dar, cu timpul, vasele de sânge ajung să se lărgească și să depoziteze grăsime sub forma de trigliceride. Desigur, un pahar de vin nu dăunează nimănui, dar excesul de alcool duce la inflamarea ficatului și la îmbătrânirea prematură a pielii. 


La fel se întâmplă și în cazul cafeinei, aceasta deshidratând organismul. În același timp, băuturile alcoolice cresc nivelul de cortizol, un hormon produs de glandele suprarenale, ce grăbește procesul de îmbătrânire, când se găsește în cantități mari. În cazul cafelei, nu este nevoie să renunțați definitiv la ea, dar aveți grijă să o beți întotdeauna cu un pahar de apă sau diluată cu lapte", este de părere specialistul. 


Deși sunt alimente care ne plac, cartofii prăjiți sau hamburgerii duc la apariția multor probleme de sănătate. Alimentele prăjite, în general, duc la creșterea în greutate și favorizează retenția de grăsime în organism. Multe dintre aceste produse conțin grăsimi artificiale, ce provoacă inflamarea pielii, obezitate, creșterea colesterolului și dau peste cap producția de insulină. În plus, uleiurile din aceste produse duc și la apariția coșurilor, așa că evitați-le! 


Ca și în cazul prăjelilor, alimentele procesate sunt extrem de periculoase pentru sănătate, deoarece conțin sare în exces, zahăr și mulți conservanți artificiali. De-a lungul timpului, s-a demonstrat că acestea favorizează procesul de îmbătrânire și duc la apariția unor boli grave, precum cancerul de colon. 


Cum spuneam, sarea nu este deloc indicată. Este adevărat că ea dă gust mâncării, însă trebuie să știți că usucă pielea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1705 secunde