Florian Bodog: "Nu mai avem vaccin antihepatic pentru nou-născuți"

178
Florian Bodog:

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Florian Bodog a declarat că sunt probleme privind vaccinul antihepatic destinat nou-născuților, pentru că nu există niciun producător care să îl poată livra.


Demnitarul acuză fosta conducere a Ministerului Sănătății că nu a luat nicio măsură de prevedere prin care să se evite situația actuală, în care mai multe județe au rămas fără stocuri de vaccin. El mai spune că în România nu se cunoaște necesarul de vaccinuri pentru anul viitor și că nu a existat o strategie a vaccinărilor și a achizițiilor de vaccinuri. 


De asemenea, în privința Legii vaccinării, aflată în dezbatere publică, ministrul precizat că părinții care nu își vaccinează copiii riscă să fie acuzați de rele tratamente aplicate minorului, în cazul în care acesta se îmbolnăvește sau se dovedește că a transmis boala altei persoane.


Bodog a mai spus că și-ar dori ca în noua lege să existe sancțiuni și pentru echipa de la minister, în cazul în care apar situații, precum lipsa unor vaccinuri necesare imunizării populației.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5543 secunde