Este nevoie de sânge! Un simplu gest care salvează vieți omenești

352
Este nevoie de sânge! Un simplu gest care salvează vieți omenești - sange-1515575734.jpg

Articole de la același autor

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine face, din nou, apel la constănțeni. Reprezentanții CRTS spun că solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ, dar și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor este prea mic, comparativ cu cererile. 


"Pacienți cu boli grave - copii și adulți - au nevoie de tratament transfuzional, iar fără ajutorul donatorilor, nu li se poate asigura acest tratament", a declarat directorul unității sanitare, dr. Alina Mirella Dobrotă.


În plus, pentru că lumea este, în general, foarte ocupată, centrul vine în întâmpinarea acestor persoane, fiind deschis, chiar și sâmbătă, 27 ianuarie, între orele 9.00 și 13.00. 


Donatorii trebuie să știe că, pentru a dona, trebuie să aibă maxim 65 de ani. O altă condiție impusă prin lege este ca doritorii să nu fi suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. 


Donatorii vor primi șapte tichete de masă și vor beneficia de o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați sau de o zi scutire de la frecvență în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor. În plus, li se decontează cheltuielile de transport în comun între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0072 secunde