Dureri de cap? Stresul poate fi de vină

215
Dureri de cap? Stresul poate fi de vină - cefalee2-1534232925.jpg

Articole de la același autor

Aproape 50% dintre români suferă de dureri de cap. Anumite dureri au ca și cauză stilul de viață stresant, dar altele pot avea o patologie mai severă. Tocmai de aceea, specialiștii susțin că tratamentul este diferit pentru fiecare tip de cefalee și cel mai indicat este să vă prezentați la medic.


Durerea de cap sau cefaleea, cum este numită în termeni de specialitate, este o durere resimțită la nivelul capului, al meningelui sau al învelișului creierului și poate cuprinde nivelul feței, al gâtului, al scalpului.


Aceasta poate fi însoțită, uneori, și de alte simptome, cum ar fi greața, vărsăturile, anorexia, sensibilitate la lumină și zgomote, dificultăți în vorbire și tulburări ale somnului. La unele persoane, această durere de cap poate fi asociată și cu vedere încețoșată, diaree, crampe abdominale, paloare facială, senzație de căldură sau frig.
Problema este că, în prezent, sunt cunoscute aproximativ 200 de tipuri de cefalee, fiind o problemă de sănătate de obicei neglijată, subdiagnosticată și netratată. 


Durerea de cap poate fi un simptom care să indice anumite afecțiuni, dar poate fi și frecvent întâlnită în rândul persoanelor sănătoase. Datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că 50%-70% din adulții cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani în întreaga lume au avut dureri de cap în ultimul an. Cu toate acestea, majoritatea cazurilor de pacienți cu dureri de cap sunt mult mai numeroase, iar acestea sunt neraportate și rămân netratate corespunzător în toată lumea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 14 August 2018
Stire din Sănătate : La ce ajută efectuarea endoscopiei
Sâmbătă, 11 August 2018
Stire din Sănătate : Nu uitați de examenul ginecologic anual!
Pagina a fost generata in 1.2397 secunde