Durerea de ceafă, consecința hărțuirii la locul de muncă

510
Durerea de ceafă, consecința hărțuirii la locul de muncă - durereceafa-1348865885.jpg

Articole recomandate

Programele care aduc în prim plan lupta împotriva hărțuirii la locul de muncă pot contribui eficient la scăderea semnificativă a durerilor de ceafă.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Montreal a realizat un studiu asupra unui grup de 10.000 de salariați și au observat că hărțuirea la locul de muncă determină apariția durerilor de ceafă, anunță Agerpres.  
Prima constatare a fost că 11% dintre bărbați și 18% dintre femei declară că suferă de dureri de ceafă cu o intensitate care le perturbă activitatea profesională. În urma completării unui chestionar, s-au evidențiat factorii de risc, cum ar fi munca repetitivă, poziția sau exigențele ridicate. Ceea ce i-a surprins pe oamenii de știință a fost legătura dintre aceste dureri și hărțuirea psihologică, prin intimidare, și cea fizică, îndeosebi cu caracter sexual. 
Potrivit aceluiași studiu, în această asociere sunt implicate mai multe mecanisme, printre care creșterea tensiunii musculare, cu impact asupra contracției musculare sau influența asupra percepției durerii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : "Ca gravidă, mă simt hărțuită!"
Marţi, 05 Iunie 2012
Stire din Monden : De ce doare sexul?
Pagina a fost generata in 2.6929 secunde