Un gest simplu poate salva o viață!

Donarea de sânge salvează pacienții cu boli grave sau care au suferit accidente teribile

163
Donarea de sânge salvează pacienții cu boli grave sau care au suferit accidente teribile - donare-1485873335.jpg

Articole de la același autor

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța (CRTS), în colaborare cu Grădinița cu program prelungit nr. 3, Asociația părinților "Primii 3 pași", Crucea Roșie, Clubul Callatis Fight Club și Callatis Fight Club - Minispartanii din Mangalia, organizează o acțiune de donare de sânge, sâmbătă, 11 februarie, între orele 8:30-13:30. 


"Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din Mangalia și localitățile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional. Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani (pentru prima donare 18-60 ani, în funcție de evaluarea medicală), cu greutatea peste 50 de kg (în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc. Persoanele peste 50 ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. Îi așteptăm pe donatori, sâmbătă, la Gradinița cu program prelungit nr. 3, cu un act de identitate valabil", a declarat dr. Geandan Memet, director CRTS. 


Cu trei zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice. În ziua donării, se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml de lichide. 


Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază, la cerere, de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați; scutire de la frecvență, în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor, decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4923 secunde