Donarea de organe, scădere dramatică în România

151
Donarea de organe, scădere dramatică în România - donareadeorgane-1531902864.jpg

Articole recomandate

Cu prilejul Zilei donatorului de organe, Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că se lucrează la o Lege a transplantului, care să faciliteze prelevarea de organe. 


"Se vorbește foarte mult în ultima vreme despre transplantul de organe. Însă, activitatea de transplant nu poate funcționa dacă nu există organe care să fie transplantate, indiferent la ce organizație internațională am adera. Și aici trebuie să subliniez că rolul principal îl joacă medicii de la terapie intensivă, care trebuie să convingă aparținătorii pacienților în moarte cerebrală să fie de acord cu donarea de organe. Astăzi, de ziua donatorilor de organe, gândurile noastre se îndreaptă către îngerii care au dăruit viață. În egală măsură, vreau să le transmit recunoștința mea celor care au avut puterea ca din durerea lor să dăruiască viață. Pe toți cei care au înțeles că salvarea de vieți este virtutea oamenilor puternici. Din păcate, donarea de organe a scăzut dramatic în ultimii ani. Sper că reorganizarea Agenției Naționale de Transplant și o Lege a transplantului care să reglementeze această activitate în mod corect și foarte transparent să convingă populația despre beneficiile aduse de donarea de organe", a precizat Sorina Pintea. 


În România, donarea de organe a scăzut dramatic în ultimii ani. Astfel, dacă în anul 2014 se înregistrau 138 de donatori, în 2015 - 115, în 2016 - 123, în 2017 s-a ajuns la "performanța" de 65 de donatori, iar în 2018, până în prezent, 30 de donatori. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4597 secunde