Donare de sânge la Năvodari

151
Donare de sânge la Năvodari - transfuzii-1518515237.jpg

Articole de la același autor

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța organizează, sâmbătă, 17 februarie, o acțiune de donare de sânge, la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă din Năvodari. 


Potrivit directorului CRTS, dr. Alina Mirella Dobrotă, aceasta va avea loc între orele 8.30 și 13.30. Cei care sunt dispuși să lase personalul medical să le recolteze sânge pentru a-și ajuta semenii, trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, greutatea peste 50 kg. Nu pot fi donatori cei care au avut hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. 
În plus, persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice.


Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază, la cerere, de șapte tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi scutire în cazul elevilor, studenților și militarilor. La toate acestea, se adaugă decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu și localitatea unde se efectuează donarea de sânge. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 13 Februarie 2018
Stire din Sănătate : Bolnavi, atenție la vreme!
Pagina a fost generata in 1.092 secunde