Vezi varianta desktop
Înapoi la ediţia de astăzi
Sănătate

Detoxifierea, un trend popular cu efecte benefice asupra sănătății

Ştire online publicată Joi, 16 Mai 2019
de Madlena CĂLUGĂREANU

Detoxifierea este o practică din ce în ce mai populară în zilele noastre, chiar și în Romania. Aparținând metodelor alternative de promovare a sănătății, aceasta are ca scop curățarea organismului de toxine prin numeroase tehnici și mijloace. Lupta împotriva factorilor nocivi la care suntem expuși se referă, de fapt, la diferite tehnici și metode aplicate organismului atunci când vrem să arătăm bine, să slăbim fără eforturi prea mari sau chiar să vindecăm în mod natural o anumită tulburare.

Primul pas spre detoxifierea corpului este, evident, reducerea încărcăturii toxice. Unele alimente sunt aproape în întregime generatoare de toxine, în timp ce altele sunt puternic detoxificante. În orice caz, majoritatea alimentelor conțin atât factori benefici cât și factori dăunători. Printre cele mai bune alimente detoxifiante se numără, conform csid.ro, fructele și legumele. Aproape toate fructele favorizează procesul menționat, dar printre cele mai benefice se numără caisele proaspete, fructele de pădure, pepenele galben, citricele, kiwi, papaya, piersicile, mango, pepenele verde și strugurii negri. Recomandat este să nu exagerăm cu bananele, echilibrul fiind păstrat dacă consumăm numai una pe zi. Cel mai bine este ca în perioada de detoxifiere să evităm consumul de fructe uscate, însă să abordăm cu îndrăzneală legumele care fac minuni pentru sănătate, în special ardeiul gras, sfecla, broccoli, varza roșie, morcovii, conopida, castraveții, dovleacul, spanacul, roșiile. De evitat în rândul legumelor sunt cartofii albi și avocado. Și germenii de fasole și semințele sunt recomandate în timpul curei de detoxifiere, lucerna, năutul, lintea sau semințele încolțite de floarea-soarelui.

Cu toate că, în mod normal, sunt acceptate în cantități moderate, în timpul regimului de detoxifiere ar fi bine să evităm următoarele alimente deoarece sunt greu de digerat și sunt ușor iritante pentru intestin. Astfel, din această categorie „interzise” sunt cerealele care conțin gluten, precum orzul, ovăzul, secara și grâul, carnea și produsele lactate, brânză, lapte, smântână, iaurt, ouă, carnea de porc, vită. De asemenea, este bine să evităm pe cât posibil ardeii iuți, alimentele prăjite, semipreparatele, mezelurile, dulciurile și produsele de patiserie, precum și administrarea de medicamente de care nu ai cu adevărat nevoie.

PUBLICITATE
Alte ştiri din sectiunea Sănătate
Nu vă doriți să rămâneți însărcinată? Folosiți steriletul!
Necesitățile nutriționale ale proaspetelor mămici. Ce să mâncăm?
Muzica ascultată tare vă poate afecta urechile
Antrenamentele de forță ajută persoanele cu diabet zaharat
Polimialgia reumatică afectează mai mult vârstnicii
Dormi în preajma luminii artificiale? Este posibil să iei în greutate fără să știi
Este mâncarea proastă cauza creșterii numărului de alergii alimentare?
Două ore pe săptămână în sânul naturii sunt de ajuns pentru sănătatea ta
Ministerul Sănătății a elaborat două proiecte de acte normative care prevăd noi reglementări referitoare la îngrijirile medicale necesare pentru pacienții cu ...
Un număr de 1.790 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” ...
Tusea convulsivă trebuie tratată cu mare responsabilitate
Unele alimente ar fi bine să fie evitate sau consumate în cantități reduse, nutriționiștii recomandând porții mai mici când vine vorba de produse din anumite ...
Magneziul este un mineral esențial pentru sănătate, deoarece reglează sistemul nervos, ajută la relaxare și facilitează contracțiile musculare, dar și alte 300 ...
Întregul sistem imunitar al unei persoane poate fi restartat printr-o perioadă de post de trei zile, conform unui studiu citat de The Telegraph. Din punct de vedere medical ...
Sarcina extrauterină, o sarcină ce pune viața pacientei în pericol
Când se impune montarea aparatului dentar la copii
Scăpați de părul de pe față cu un amestec natural
Sfaturi pentru prevenirea răspândirii rujeolei
Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgență"Sfantul Apostol Andrei" Constanța este alături de directorul medical, dr. Bogdan Obadă, în aceste momente cumplite pricinuite ...
Sfatul specialiștilor „Euromaterna”. Atenție la aceste afecțiuni în sarcină!
Social Politică Eveniment
Sport Cultură-Educație Economie
Actual Fun Arhiva