Deși se moare, încă nu avem o epidemie de gripă

96
Deși se moare, încă nu avem o epidemie de gripă - slide4-1521126022.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat astăzi că deși numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 101, specialiștii nu consideră deocamdată că ar fi vorba despre o epidemie. Ea a adăugat că este "trist când se moare". "Din păcate, așa cum am mai afirmat, este trist când moare cineva și am mai spus că nu Ministerul Sănătății declanșează epidemia, ci specialiștii. Specialiștii spun că nu este vorba despre o epidemie, ci o circulație mai intensă a virusului gripal. Dar e trist când se moare", a afirmat ministrul Sănătății, după întâlnirea cu liderii Federației "Solidaritatea Sanitară".
Întrebată dacă i-a întrebat pe specialiști de ce anul acest au murit mai mulți oameni din cauza gripei, comparativ cu anul precedent, Sorina Pintea a răspuns: "Din cauza că virusul gripal a fost mult mai intens."


Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat decesul cu numărul 101 cauzat de virusul gripal, din acest sezon, fiind vorba despre o femeie de 78 de ani, nevaccinată și care suferea și de alte afecțiuni. Numărul total de cazuri de gripă înregistrate se ridică la peste 1.100.


Potrivit INSP este vorba despre o femeie în vârstă de 78 de ani, din județul Alba, care a fost confirmată cu virusul gripal de tip B, nefiind imunizată antigripal și având și alte probleme de sănătate.


Numărul total de decese, în sezonul 2017-2018, se ridică la 101. La nivel național, au fost înregistrate peste 1.100 de cazuri de gripă, cele mai multe fiind raportate în București și în județele Constanța și Iași. La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute, respectiv gripă clinic, infecții acute respiratorii și pneumonii, a fost de 141.069, cu 67% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (84.452) și cu 4.5% mai față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (134.922).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8911 secunde