Descoperire BOMBĂ. Mâncarea arsă cauzează CANCER

311
Descoperire BOMBĂ. Mâncarea arsă cauzează CANCER - painearsa-1472141561.jpg

Articole de la același autor

Nu o puteți găsi în mâncarea crudă sau cea fiartă. De asemenea, este puțin probabil ca lactatele, carnea și peștele să conțină acrilamidă. Totuși toxina se produce în timpul fumatului. Prezența acrilamidei depinde în principal de felul de preparare al mâncării.
S-a sugerat o regulă de aur, anume ca mâncarea să fie gătită până ajunge galbenă, nu maro sau neagră. Asta ar limita formarea toxinei , dar și gătitul la temperaturi prea mici riscă să nu omoare bacteriile.


La momentul în care au descoperit sursa toxinei, cercetătorii nu au putut stabili dacă nivelul ei găsit în mâncarea gătită poate reprezenta un risc real de cancer. Dar un studiu din 2015 a scos la iveală că acrilamida din mâncarea gătită nu reprezintă un risc major de cancer, cel puțin tipurile comune de cancer. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3048 secunde