De unde vor primi bani cabinetele medicale din școli

906
De unde vor primi bani cabinetele medicale din școli - cabinetescoli-1321982767.jpg

Articole de la același autor

În prezent, cabinetele medicale școlare se află sub coordonarea Direcției Județene de Sănătate Publică și ar trebui să primească bani pentru materialele și medicamentele necesare de la autoritățile locale. Cabinetele din școlile constănțene se aflau în subordinea Spitalului Județean, până în urmă cu doi ani, când au fost transferate municipalității. Momentan, rețeaua medicală școlară nu beneficiază de o lege specifică, motiv pentru care a fost propusă o lege care să reglementeze acest domeniu. Mai mult, senatul a adoptat, luni, această propunere, ca prima cameră sesizată, cu 115 voturi pentru, 1 vot împotrivă și 2 abțineri. Inițiatorii proiectului, parlamentari ai PNL, PDL și UDMR, spun că prin această lege activitatea desfășurată în cadrul cabinetelor de medicină școlară, va fi finanțată din transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, prin bugetul Ministerului Sănătății.

Directorul adjunct al Direcției Județene de Sănătate Publică, Mihaela Dinisov spune că la nivelul județului Constanța sunt 25 de cabinete școlare, dintre care 18 sunt în municipiu și câte unul în Năvodari, Eforie Nord, Basarabi, Mangalia, Medgidia și Cumpăna. "Cele mai multe cabinete medicale se găsesc în școlile din oraș. În mediul rural, consultațiile elevilor sunt asigurate de către medicii de familie, care au fost de acord să preia această activitate", afirmă Mihaela Dinisov. Cât privește materialele și doctoriile necesare, directorul adjunct al DSP Constanța a menționat: "Dotările acestor cabinete ar trebui asigurate de autoritățile locale. Momentan, majoritatea unităților întrunesc condițiile minime, însă problema este lipsa consumabilelor curente și a medicamentelor". Unele asistentele medicale din școlile constănțene spun că nu s-au mai primit dotări noi de anul trecut. Totodată, referatele de necesitate pentru cabinetele din școli au fost transmise la începutul acestui an administrației locale, dar până în prezent nu s-a primit nimic din cele solicitate.

Propunerea legislativă privind rețeaua medicală școlară adoptată, luni, de senatori urmează să fie supusă votului și în Camera Deputaților pentru a putea intra în vigoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9016 secunde