Cum scăpați de buzele crăpate

172
Cum scăpați de buzele crăpate - buzecrapate3-1573378099.jpg

Articole de la același autor

Uneori, se întâmplă să avem buzele crăpate și nu mai știm, efectiv, ce să facem să scăpăm de această problemă. Vă întrebați de ce se crapă buzele? În momentul în care o persoană le umezește în exces sau le expune la aer rece, uscat și vânt, buzele se pot usca și vor apărea crăpături în pielea subțiată. Dr. Maria Costea, medic dermatolog este de părere că acest lucru este normal în astfel de condiții.

Totuși, dacă ați observat că pielea vă crapă prea des în colțul gurii fără a avea motive întemeiate, atunci este bine să aveți în vedere câteva afecțiuni care se pot ascunde în spatele acestui simptom: candida, deficiența de vitamina B, diabet, afecțiuni ale sistemului digestiv, toate acestea putând fi asociate cu secreția sporită de sucuri gastrice sau anemie, declanșată de un deficit de fier.

"Dacă urmați o dietă echilibrată, acest lucru vă poate ajuta la eliminarea acestui fenomen neplăcut. Pentru a rezolva, însă, problema este necesar să includeți în dieta zilnică mai multă carne slabă, brânzeturi, spanac, sparanghel și fasole. Acestea pot fi combinate cu altele bogate în vitamina C, cum sunt citricele, spre exemplu", a subliniat medicul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7981 secunde