Cum poate fi redus riscul de tromboză

243
Cum poate fi redus riscul de tromboză - trombozavenoasa-1507903213.jpg

Articole de la același autor

Anul trecut, în România au beneficiat de tratament în spitalizare continuă, pentru tromboza venoasă 40.969 pacienți, iar pentru tromboza arterială 71.979 pacienți. În ambulatoriu, au fost tratați, cu aceleași diagnostice, 17.409 pacienți, potrivit unui comunicat CNAS.

"CNAS susține tratarea trombozei, precum și a complicațiilor acestei boli (care includ tromboembolismul pulmonar, infarctul miocardic și cerebral etc.) prin compensarea medicamentelor specifice și prin finanțarea serviciilor medicale necesare diagnosticării și tratării afecțiunii, aliniindu-se astfel obiectivului Organizației Mondiale a Sănătății de reducere cu 25% a deceselor cauzate de bolile netransmisibile, inclusiv de tromboză, până în anul 2025", se precizează conform sursei menționate.

Riscul de tromboză poate fi redus printr-un stil de viață sănătos, dar și prin diminuarea imobilizării prelungite a pacienților în condiții de boală.

Ziua Mondială a Trombozei (13 octombrie) este o campanie globală care are ca scop principal reducerea numărului de îmbolnăviri și de decese cauzate de aceasta, prin creșterea nivelului de conștientizare a factorilor de risc, a semnelor și simptomelor acesteia, precum și a mijloacelor de prevenție și tratament.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3748 secunde