Cum poate fi redus numărul infecțiilor din spitalele constănțene

241
Cum poate fi redus numărul infecțiilor din spitalele constănțene - cumpoatefiredus-1399657476.jpg

Articole de la același autor

După ce patru pacienți constănțeni, internați în două dintre unitățile sanitare din Constanța și Medgidia, s-au infectat cu o bacterie ucigașă, denumită "Clostridium difficile", Direcția de Sănătate Publică Constanța a impus o serie de măsuri la nivelul spitalelor.

"În atenția DSP au intrat patru cazuri infectate cu această toxină, trei la Spitalul Județean Constanța și unul la Spitalul Municipal Medgidia. Pacienții au între 63 și 84 de ani și au fost internați pe secțiile de ortopedie - traumatologie și chirurgie cardiovasculară, respectiv secția de chirurgie de la Spitalul Medgidia. Primele măsuri au fost de izolare a pacienților care au primit tratament cu antibiotice. Apoi, s-a recurs la alte măsuri, precum efectuarea investigațiilor epidemiologice la cazurile internate cu suspiciune de enterocolită ulcero-membranoasă cu Cl. Difficile în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și asigurarea materialelor de curățenie și dezinfecție în spitale", a declarat directorul DSP Constanța, Constantin Dina.

Pentru ambele unități sanitare în care au fost depistate aceste cazuri, au fost create saloane special amenajate pentru îngrijirea și tratamentul pacienților, de care se ocupă personal medical specializat. După dezinsecția saloanelor spitalelor, medicii au fost sfătuiți să utilizeze materiale sanitare pe care să le depoziteze în locuri speciale. Mai mult, dosarele pacienților nu se mai introduc în saloane, iar medicii folosesc mănuși și halate de unică folosință.

Reprezentanții DSP vor realiza broșuri de informare a aparținătorilor în privința unor reguli pe care trebuie să le respecte în spital. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5088 secunde