Cum ne vom putea da acordul pentru donarea de organe

158
Cum ne vom putea da acordul pentru donarea de organe - cumnevomdaacordul-1399650508.jpg

Articole de la același autor

Donarea de organe rămâne un subiect extrem de sensibil, având în vedere că, în cazul morții cerebrale a unui pacient, medicii duc o muncă titanică până conving aparținătorii să accepte donarea organelor rudei decedate. În acest context, Agenția Națională de Transplant cere ca pe cardurile de sănătate să fie înscris și acordul sau refuzul fiecărui pacient, din timpul vieții. 


"Legea sănătății prevede înscrierea în cardul național de sănătate a acceptului sau refuzului donării de organe în cazul în care o persoană a suferit un accident și a ajuns în moarte cerebrală. Noi cerem autorităților ca acest lucru să nu poată fi făcut decât dacă o persoană are o declarație notarială, atât privind acceptul, cât și refuzul ce au fost date în timpul vieții", a spus dr. Victor Zota, coordonatorul național de transplant. 


Acesta a precizat că orice reglementare privind acceptul sau refuzul donării făcută în timpul vieții este foarte importantă, întrucât nu poate fi lăsată numai la latitudinea medicului de familie. 


"Aș vrea să fac precizarea că nu putem lăsa la latitudinea medicului de familie o atât de mare responsabilitate. Medicul de familie va putea înscrie pe cardul național de sănătate acceptul sau refuzul unei persoane de a deveni, după moarte, donator de organe, dar acest lucru trebuie foarte bine reglementat din punct de vedere legal. Mă refer la o declarație dată la notariat cu privire la acest aspect", a mai spus Zota.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Mai 2014
Stire din Sănătate : Record la transplanturile renale
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Sănătate : Ziua națională a transplantului
Marţi, 05 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : CONDAMNAȚI LA SUFERINȚĂ!
Joi, 31 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Transplanturi record de cornee
Pagina a fost generata in 1.2572 secunde