Cum ne afectează sănătatea guma de mestecat

323
Cum ne afectează sănătatea guma de mestecat - gumamestecat-1390411437.jpg

Articole recomandate

Reclamele recomandă guma de mestecat ca soluție perfectă împotriva cariilor, dar se feresc să precizeze și efectele mai puțin plăcute ale banalei gume de mestecat asupra sănătății. Iată, potrivit csid.ro, doar câteva dintre efectele nocive pe care le poate avea guma de mestecat.


Tulburări digestive. Tulburările digestive sunt foarte frecvente în rândul consumatorilor de gumă. Și asta din cauză că mestecatul gumei poate favoriza ingestia unei cantități mari de aer, care favorizează apariția balonării, a tulburărilor de tranzit (constipație sau diaree - din cauza îndulcitorilor artificiali din compoziție), a crampelor și a durerilor abdominale, simptome specifice sindromului de colon iritabil, afecțiune de care suferă peste 15% din populație.


Afecțiuni ale articulației temporo-mandibulare. Această problemă se manifestă prin dureri ale maxilarului, dureri de cap, de gât, de urechi și chiar dureri dentare. Dentiștii recomandă în schimb să mâncăm un măr, pentru a ne potoli nevoia de mestecat. Merele sunt excelente pentru dantură, curăță, au numeroase vitamine, conferă senzația de sațietate și ne protejează de bolile cardiovas-culare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Șanse pentru bolnavii de hemofilie
Miercuri, 04 Decembrie 2013
Stire din Monden : Andi Moisescu suferă de o boală grea
Miercuri, 09 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce boli ascunde oboseala
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Ce boală îi pândește pe copii la școală
Pagina a fost generata in 1.4901 secunde