Cum acordăm primul ajutor pentru victimele înecului

174
Cum acordăm primul ajutor  pentru victimele înecului - inec-1376060977.jpg

Articole de la același autor

Vacanța la mare se poate transforma uneori în coșmar pentru cei care se avântă în larg fără să țină cont de faptul că se pot pune în pericol. Pentru astfel de situații se recomandă ca fiecare dintre noi să cunoască un minim de reguli în acordarea primului ajutor celor care sunt la un pas de tragedie.

Pentru a salva o persoană de la înec trebuie să fiți antrenat pentru a realiza acest lucru, datorită eforturilor mari pe care trebuie să le depuneți în momentul în care doriți să salvați o persoană din mare, lac, râu. Nu intrați în apă lăsați personalul calificat pentru acest lucru.

Ce facem

Victimă conștientă: victima va rămâne în picioare, se va apleca ușor înainte și o încurajăm să tușească pentru a elimina apa ingerată. Dacă obstrucția este medie, după ce victima este încurajată să tușească se vor aplica 5 lovituri intra scapulare.

Victimă inconștientă: Se așează victima cu fața în sus, se vor verifica căile aeriene. De asemenea, se vor verifica semnele vitale: victima nu respiră și nu are puls - se anunță 112 și se vor efectua manevre de resuscitare. Victima prezintă semnele vitale bune, respiră și prezintă puls - se anunță 112 și se va pune în poziție laterală de siguranță, spun medicii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Iulie 2013
Stire din Eveniment : Turist înecat la Costinești
Marţi, 09 Iulie 2013
Stire din Eveniment : Turist înecat la Costinești
Pagina a fost generata in 0.5936 secunde