Copil de un an, subnutrit din cauza alegerilor făcute de părinți. Decizia autorităților a fost una dură

422
Copil de un an, subnutrit din cauza alegerilor făcute de părinți. Decizia autorităților a fost una dură - bebea2mois10-1520611733.jpg

Articole recomandate

Un băiețel în vârstă de un an este subnutrit din cauza alegerilor făcute de părinții lui. Acesta a fost preluat de autorități.

Băiețelul, ai cărui părinți au ținut să-l hrănească după un regim vegan destul de strict, a fost luat de autorițăți, după ce acestea au descoperit că micuțul era subnutrit și avea greutatea unui bebeluș de trei luni.




După ce a fost dus la spital de bunici, medicii au descoperit că băiețelul cântărea numai 5 kilograme. Mai mult, analizele de sânge au arătat că nivelul de calciu era la nivelul minim, abia asigurându-i supraviețuirea.

Băiețelul a avut nevoie de o operație pe inimă efectuată de urgență, iar acum se recuperează. Problemele cu inima nu au fost neapărat generate de dieta vegetariană, dar medicii au convingerea că problemele de nutriție au accelerat și agravat afecțiunea cordului.

"Este foarte clar că băiețelul a fost hrănit după un regim vegan foarte strict, regim incompatibil cu vârsta lui", a declarat și judecătorul care a decis ca micuțul să fie luat din custodia părinților, după ce a analizat concluziile medicilor.


Unul dintre medicii pediatrii ai spitalului unde copilul a fost internat, a declarat: "Nu este o problemă în sine dacă părinții aleg pentru copii o alimentație vegetariană, dar în acest caz nu se fac lucrurile după ureche, sau după cum credem noi, trebuie consultat un specialist în nutriție care să recomande o dietă care să îndeplinească nevoile nutriționale ale unui copil. În cazul acestui copilaș este clar nevoie de un supliment de fier și calciu, are un deficit major.


După ce a fost luat de la părinți, autoritățile fac anchete sociale pentru a stabili dacă vor lăsa sau nu copilul în custodia bunicilor.

Acesta nu este un caz singular. Anul trecut, în Italia, o mamă a fost obligată de instanță să gătească copilului cel puțin o masă pe săptămână care să conțină carne, scrie baby.unica.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4695 secunde