Comisia specială a amânat pentru a doua oară dezbaterea Codurilor penale

127
Comisia specială a amânat pentru a doua oară dezbaterea Codurilor penale - media148596513707462000-1513589884.jpg

Articole recomandate

Comisia parlamentară specială pentru modificarea legilor Justiției și a Codurilor penale a amânat luni, pentru a doua oară, dezbaterea pe marginea transpunerii Directivei privind prezumția de nevinovăție la propunerea președintelui comisiei, deputatul PSD Florin Iordache.

Comisia a aprobat prin vot amânarea pentru marți a transpunerii Directivei privind prezumția de nevinovăție, Florin Iordache motivându-și propunerea prin faptul că la discuție trebuie să fie prezent și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Comisia parlamentară specială ar fi trebuit să dezbată astăzi modificările propuse la cele două Coduri penale pentru transpunerea Directivei Parlamentului European privind prezumția de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces, după ce joia trecută au amânat acest lucru.

Membrii comisiei au convenit joi ca ședința să fie reluată luni dimineață la ora 9.00.

Încă de la începutul ședinței de joi a comisiei speciale, PNL și USR au solicitat suspendarea acesteia și au acuzat PSD-ALDE că, prin modificările propuse Codurilor penale, se depășește cu mult cadrul Directivei.

"Solicit suspendarea lucrărilor ședinței, PNL va părăsi lucrările ședinței urmând să revenit după expirarea perioadei de doliu național", a spus deputatul PNL Cătălin Predoiu.

"În consens suntem și noi, practic această ședință este de informare, nu discutăm, nu dezbatem, nu votăm nimic. Era o informare a colegilor", i-a replicat președintele Comisiei speciale, Florin Iordache.

Predoiu a mai solicitat ca ministrul Justiției, Tudorel Toader, să fie și el prezent la discuțiile din comisie pe marginea modificării Codurilor penale, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5149 secunde