Centru de sănătate Băneasa, inclus în structura Spitalului Județean Constanța

488
Aproximativ 70 de pacienți se prezintă zilnic la Centrul de Permanență Băneasa cu diverse probleme medicale. Din luna august, însă, centrul va fi desființat, iar bolnavii vor primi îngrijiri medicale la Centrul multifuncțional de sănătate Băneasa care, potrivit unei hotărâri aprobate de Guvern zilele trecute, va intra în structura Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.
Dr. Dan Căpățână, managerul unității spitalicești, a declarat, ieri, că în perioada următoare trebuie realizată noua structură a spitalului, cu toate modificările efectuate. "Am stabilit cum va fi organizat acest centru multifuncțional. Vom avea un cabinet de pedia-trie, unul de medicină internă, unul de ginecologie și zece paturi staționare de zi, iar dacă există posibilitatea financiară vom înființa și un Centru de Primiri Urgențe. Săptămâna viitoare, luni, vom trimite spre avizare către minister noua structură a SCJU Constanța", a spus dr. Căpățână.
La rândul lui, dr. Constantin Dina, șeful Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, a precizat că Centrul de Perma-nență Băneasa va fi desființat în momentul în care centrul multifuncțional din cadrul Spitalului Județean își va începe activitatea. "Nu se impune să existe atâtea structuri medicale, mai ales în condițiile în care va fi disponibil și un compartiment de primiri urgențe", a menționat dr. Dina.
Potrivit managerului SCJU Constanța, cel mai probabil în 30 de zile centrul va fi înființat pe hârtie. "Concomitent, se vor realiza și procedurile de angajare a personalului și sper ca la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august, acest centru să devină funcțional", a anunțat dr. Căpățână. Acesta a mai spus că personalul medical va fi angajat prin scoaterea posturilor la concurs, iar până la finalizarea procedurilor serviciile medicale vor fi asigurate de cadre medicale detașate de la Spitalul Județean Constanța. Cât despre aparatura medicală, dr. Constantin Dina a afirmat că va fi utilizată o parte din aparatura fostului Centru de Permanență, dar se vor trimite solicitări către minister și autoritățile locale pentru restul aparatelor sanitare de care va fi nevoie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2263 secunde