Ce au învățat nou medicii de familie

137
Ce au învățat nou medicii de familie - medicidefamilie-1500290870.jpg

Articole de la același autor

Ziua Națională a Medicului de Familie a fost celebrată printr-o conferință care a adunat atât medici de familie, cât și de alte specialități în aula Universității Transilvania din Brașov, având ca obiectiv principal, dobândirea competențelor specifice viitorului medic de familie.

Momentul principal al acestei manifestări a fost lansarea oficială a noului curriculum de rezidențiat în medicina familiei, adaptat prelungirii duratei de pregătire de la trei la patru ani. Dezbaterea dedicată acestui subiect a pus în lumină noile reglementări privind efectuarea stagiilor, module noi, modulele clasice refăcute, o nouă viziune asupra specialității în sine.

Conferința Națională "Ziua Medicului de Familie - Competențe esențiale în practica medicului de familie" a contribuit la îmbogățirea cunoștiințelor participanților în domeniul pe teme legate de cardiologie, gastroenterologie, vaccinologie, boli respiratorii, sănătate mintală, modele de practică în medicina familiei, sănătatea copilului. Temele acestei conferințe au abordat aspecte ce țin de comunicarea cu pacientul, aspecte deontologice, etice sau legislative, aspecte ale sănătății publice sau comunitare, dar mai ales, aspectele clinice ale practicii medicului de familie.

În paralel cu desfășurarea sesiunilor științifice, atelierele de lucru au pus în valoare experiențele invitaților, contribuind astfel, la creșterea gradului de conștiientizare al problemelor din managementul bolilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2151 secunde