Ce au descoperit medicii în plămânii unui tânăr care fuma țigări electronice

350
Ce au descoperit medicii în plămânii unui tânăr care fuma țigări electronice - vap-1569017167.jpg

Articole recomandate

Plămânii unui tânăr de 19 ani din Statele Unite au ajuns să fie plini de ulei întărit provenit de la dispozitivele de vaping, pe care le folosea de aproximativ 2 ani.


Anthony Mayo, din Pennsylvania, a ajuns la spital în stare gravă, săptămâna trecută, pentru că nu a mai putut să respire din cauză că plămânii săi erau plini cu ulei solidificat, provenit de la dispozitivele de vaping, potrivit Metro.


Tatăl băiatului a spus că medicii l-au avertizat că plămânii adolescentului arată "ca cei ai unei persoane de 60 de ani care fumează două pachete de țigări pe zi" și este probabil ca starea să nu se mai îmbunătățească vreodată.


Tânărul de 19 ani a început să folosească dispozitivele de vaping în urmă cu doi ani, în care a introdus și uleiuri de diferite arome.


"Spunea că e ceva la modă și care nu îți face rău. Sunt la fel de vinovat, pentru că am acceptat. Nici nu i-am dat voie, dar nici nu l-am oprit", a spus tatăl băiatului Keith Mayo, care a si publicat pe Facebook imaginile cu radiografia plămânilor băiatului.


Anthony a ajuns la spital pe 8 septembrie, după ce a început să tușească puternic. Doctorii au crezut inițial că acesta suferă de bronșită și l-au tratat cu antibiotice, asigurîndu-l că în câteva zile se va vindeca în câteva zile.

După două zile, băiatul a ajuns la urgențe, iar doctorii i-au prescris un antibiotic mai puternic, crezând că este vorba despre o formă de pneumonie. Însă starea acestuia a continuat să se înrăutățească și a ajuns din nou la urgențe cu un nivel al oxigenului în sânge de doar 36%, în condițiile în care un procent sub 90% poate pune viața în pericol.

Adolescentul a rămas în continuare în spital, unde medicii i-au pus o mască cu oxigen care să îl ajute să respire și să elimine o parte din ulei.

Cazul lui Anthony este primul de acest fel înregistrat în Pennsylvania, iar medicii spun că ar mai exista un caz similar în Texas.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.759 secunde