Ce alimente vă mențin creierul în formă și vă feresc de demență

1413
Ce alimente vă mențin creierul în formă și vă feresc de demență - creiercontrol700x494-1581877835.jpg

Articole recomandate

Peștele, spanacul, uleiul de măsline, usturoiul și sucul de struguri întârzie îmbătrânirea creierului. Acesta este motivul pentru care medicii recomanda sa  mâncați săptămânal pește.

Somonul, sardinele și heringul sunt pești bogați în acizi grași Omega 3, cu rol în protecția celulelor neuronale. Un nivel ridicat de Omega 3 crește nivelul de serotonină, substanța care crește buna dispozitie. Un studiu realizat de Rush Institute for Healthy Aging din Chicago a arătat că oamenii care consumă cel puțin o dată pe săptămână pește prezintă un risc mult mai mic de Alzheimer decâ cei care consumă mai rar.


Spanacul incetineste deteriorarea creierului

Cercetătorii spun că spanacul s-a dovedit a fi plin de antioxidanți. James Joseph, șeful Laboratorului de Neuroștiințe de la Human Nutrition Research Center on Aging din Chicago, susține că spanacul încetinește declinul cognitiv și problemele legate de vârstă la nivelul sistemului nervos central.


Afinele ajută la coordonare și echilibru

Afinele coapte "mustesc" de antioxidanți care țin departe radicalii liberi (responsabili de boli grave precum cancerul). O dietă bogată în afine îmbunătățește memoria și aptitudinile motorii, inversând modificările produse de trecerea timpului în coordonare și echilibru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6928 secunde