Ce alimente vă mențin creierul în formă și vă feresc de demență
1413
Articole recomandate
Medic: "Modul în care ne raportăm la mâncare este o oglindă a relaţiei pe care o avem cu noi"
13 Aprilie 2024
Transplant hepatic pentru mama a patru copii: "Pacienta nu ştia că are probleme medicale..."
01 Aprilie 2024
Fiica lui Mihai Stoica, mărturisiri emoţionante despre lupta cu cancerul, la o vârstă atât de fragedă
26 Martie 2024
Peștele, spanacul, uleiul de măsline, usturoiul și sucul de struguri întârzie îmbătrânirea creierului. Acesta este motivul pentru care medicii recomanda sa mâncați săptămânal pește.
Somonul, sardinele și heringul sunt pești bogați în acizi grași Omega 3, cu rol în protecția celulelor neuronale. Un nivel ridicat de Omega 3 crește nivelul de serotonină, substanța care crește buna dispozitie. Un studiu realizat de Rush Institute for Healthy Aging din Chicago a arătat că oamenii care consumă cel puțin o dată pe săptămână pește prezintă un risc mult mai mic de Alzheimer decâ cei care consumă mai rar.
Somonul, sardinele și heringul sunt pești bogați în acizi grași Omega 3, cu rol în protecția celulelor neuronale. Un nivel ridicat de Omega 3 crește nivelul de serotonină, substanța care crește buna dispozitie. Un studiu realizat de Rush Institute for Healthy Aging din Chicago a arătat că oamenii care consumă cel puțin o dată pe săptămână pește prezintă un risc mult mai mic de Alzheimer decâ cei care consumă mai rar.
Spanacul incetineste deteriorarea creierului
Cercetătorii spun că spanacul s-a dovedit a fi plin de antioxidanți. James Joseph, șeful Laboratorului de Neuroștiințe de la Human Nutrition Research Center on Aging din Chicago, susține că spanacul încetinește declinul cognitiv și problemele legate de vârstă la nivelul sistemului nervos central.
Cercetătorii spun că spanacul s-a dovedit a fi plin de antioxidanți. James Joseph, șeful Laboratorului de Neuroștiințe de la Human Nutrition Research Center on Aging din Chicago, susține că spanacul încetinește declinul cognitiv și problemele legate de vârstă la nivelul sistemului nervos central.
Afinele ajută la coordonare și echilibru
Afinele coapte "mustesc" de antioxidanți care țin departe radicalii liberi (responsabili de boli grave precum cancerul). O dietă bogată în afine îmbunătățește memoria și aptitudinile motorii, inversând modificările produse de trecerea timpului în coordonare și echilibru.
Afinele coapte "mustesc" de antioxidanți care țin departe radicalii liberi (responsabili de boli grave precum cancerul). O dietă bogată în afine îmbunătățește memoria și aptitudinile motorii, inversând modificările produse de trecerea timpului în coordonare și echilibru.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 15 Februarie 2020
Sâmbătă, 15 Februarie 2020
Sâmbătă, 15 Februarie 2020
Sâmbătă, 15 Februarie 2020
Sâmbătă, 15 Februarie 2020
Vineri, 14 Februarie 2020
Vineri, 14 Februarie 2020
Vineri, 14 Februarie 2020
Vineri, 14 Februarie 2020
Joi, 13 Februarie 2020
Joi, 13 Februarie 2020
Joi, 13 Februarie 2020