Cât de gravă este acidoza diabetică la femeia însărcinată

397
Cât de gravă este acidoza diabetică la femeia însărcinată - acidozadiabet-1469964427.jpg

Articole de la același autor

Acidoza diabetică este o afecțiune extrem de gravă care poate pune viața bolnavului în pericol. Boala este specifică pacienților cu diabet care nu urmează tratamentul corespunzător pentru tratarea acestei afecțiuni. Acidoza diabetică apare din cauza nivelului crescut de glicemie. La femeile însărcinate, diagnosticate cu diabet în timpul sarcinii, dar și la cele cunoscute cu diabet dinainte de sarcină, afecțiunea poate fi mortală, atât pentru mamă, cât și pentru făt, dacă nu se iau măsuri rapide de vindecare a bolii.

"Consecințele acestei complicații pot fi deosebit de grave: crize cardiace, disfuncții renale, comă sau chiar deces. Prezența la medicul specialist, monitorizarea atentă și inițierea unui tratament corespunzător sunt vitale în tratarea acestei afecțiuni", explică dr. Cristina Mihai, specialist în diabet și nutriție.

Bolnavii cu acidoză diabetică au simptome precum: dureri de cap, dureri abdominale acute, sete intensă, elimină cantități mari de urină, grețuri, vărsături. În tratarea acidozei diabetice, hidratarea este foarte importantă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8451 secunde