Bine de știut!

Cardul de sănătate nu ține loc de bilet de trimitere și nici de internare

134
Cardul de sănătate nu ține loc de bilet de trimitere și nici de internare - carddesanatate-1441299297.jpg

Articole de la același autor

Cardul de sănătate nu ține loc de bilet de trimitere și nici de bilet de internare ori rețetă. Casa Națională de Asigurări de Sănătate atrage atenția că accesul la serviciile medicale, odată cu introducerea obligativității cardului de sănătate, se face respectând aceleași reguli ca și până acum.

Potrivit reprezentanților CNAS, unii asigurați au înțeles că, odată cu apariția cardului, nu vor mai avea nevoie de bilet de trimitere sau rețete, lucru complet neadevărat. Cu cardul de sănătate, asiguratul confirmă prezența la medic și își dă acordul ca în numele lui să fie decontat serviciul medical sau farmaceutic pe care l-a primit.

"Cardul național de sănătate nu modifică modul în care se acordă serviciile în sistemul public de sănătate. Asiguratul are acces la serviciile medicale în aceleași condiții ca și până acum. Cu cardul de sănăta-te, posesorul acestuia confirmă prezența la medic și își dă acordul ca în numele lui să fie decontat serviciul medical sau farmaceutic pe care l-a primit, dar pe care medicul i-l acordă doar în condițiile prevăzute de lege", a explicat Mihaela Tănase, purtătorul de cuvânt al CNAS. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5064 secunde