Caravana de testare gratuită pentru boala celiacă ajunge și la Constanța

de Mirabela ȘERBĂNESCU Miercuri, 17 Iulie 2019 218
Kaufland România și Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten anunță demararea Caravanei naționale de informare și testare gratuită pentru boala celiacă și în județul Constanța. Caravana este o premieră la nivel național și va avea trei componente: va ajuta la diagnosticarea celor care ar putea suferi de boală celiacă, va oferi sprijin și informații celor care deja se confruntă cu această afecțiune și va livra un curs autorizat de educație medicală continuă pentru profesioniștii medicali. 


În județul nostru, aceasta va ajunge pe 20 iulie la Constanța, la Hotel Bavaria Blu, între orele 13.00-17.00 și va oferi testări gratuite rapide de depistare a bolii celiace, care vor fi interpretate pe loc de personalul medical prezent.


Testarea oferă rezultate în 10 minute, presupune o simplă înțepătură în deget și nu necesită o pregătire prealabilă. Vor fi testate exclusiv persoanele care nu țin o dietă fără gluten. 


Caravana se adresează totodată și celor diagnosticați deja cu boală celiacă. Aceștia vor primi sfaturi și materiale educative din partea reprezentanților ARIG și a medicilor prezenți.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei