Campanie pentru depistarea diabetului, la Valu lui Traian

160
Campanie pentru depistarea diabetului, la Valu lui Traian - testarediabet-1486632215.jpg

Articole de la același autor

Proiectul "Servicii de Prevenție, Informare și Consiliere" în diabet desfășurat de Federația Asociațiilor Diabeticilor din România, în parteneriat cu Fundația pentru Îngrijiri Comunitare, continuă pe plan local prin Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța "Sweet Land" ca beneficiar.


Sâmbătă, 11 februarie, între orele 10.30-13.00, în Valu lui Traian, la Căminul Cultural, voluntarii "Sweet Land" vor realiza testarea glicemiei, a hemoglobinei glicozilate și vor informa locuitorii despre diabetului zaharat, simptome și tratament.


"Prin această campanie din proiect cu testări gratuite și consiliere ne dorim să se înțeleagă faptul că, verificarea glicemiei nu doare, este simplă și contează foarte mult pentru sănătatea organismului. Pentru persoanele diagnosticate cu diabet zaharat conduita zilnică presupune tratament stabilit de medicul diabetolog, dietă și sport. Toate aceste date sunt detaliate în materialele, pliantele pe care le-am pregătit pentru a le distibui sâmbătă, 11 februarie, în Valu lui Traian", a declarat Liliana Moldoveanu, Asociația Sweet Land.


Asociația Sweet Land Constanța este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, înființată în anul 2008. Echipa care se implica în ajutorarea copiilor și tinerilor insulino-dependenți lucrează voluntar. Până în prezent are 130 de membri: copiii și tinerii insulinodependenți din județul Constanța, părinți, cadre medicale, elevi, studenți voluntari și jurnaliști. 


Sweet Land Constanța face parte din Federația Asociațiilor Persoanelor cu Diabet Zaharat din România si din Federația Volum care dezvoltă voluntariatul în România. (V.P.)




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3897 secunde