Boala misterioasă care afectează din ce în ce mai mulți oameni

207
Boala misterioasă care afectează din ce în ce mai mulți oameni - womanheadache-1399454055.jpg

Articole de la același autor

Este o afecțiune mai răspândită decât se credea: un studiu recent sugerează că aproximativ 10% dintre persoane ar suferi la un moment dat de această tulburare, care poate afecta grav calitatea vieții.


Persoanele care suferă de sindromul capului care explodează (EHS - exploding head syndrome) aud zgomote puternice atunci când sunt gata să adoarmă sau atunci când se trezesc din somn.


EHS poate provoca, de asemene, o ușoară durere de cap și o senzație de căldură, precum și o "zvâcnire" a membrelor. Unele persoane au un singur asemenea "atac" în toată existența lor; altele au asemenea crize de pânp la 7 ori pe noapte. Uneori crizele apar timp de câteva săptămâni sau luni și apoi dispar, alteori apar aproape zilnic, timp de ani de zile. Deși nu este o boală gravă în sine, EHS poate provoca tulburări serioase: probleme de somn, tahicardie temporară (creșterea ritmului cardiac) și palpitații. Pe termene lung, poate determina atacuri de panică, anxietate și depresie, deoarece adesea pacienții se sperie și interpretează simptomele drept semne ale unor probleme mai grave, cum ar fi un atac vascular cerebral, scrie realitatea.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cârceii, semn de boală?
Miercuri, 04 Decembrie 2013
Stire din Monden : Andi Moisescu suferă de o boală grea
Pagina a fost generata in 1.5037 secunde