Bani pentru aprovizionarea cu imunoglobulină

89
Bani pentru aprovizionarea cu imunoglobulină - imo-1521655089.jpg

Articole de la același autor

În ședința de Guvern de astăzi a fost aprobată Ordonanța de Urgență privind acordarea unui ajutor de stat  către SC Unifarm SA pentru  aprovizionarea cu imunoglobulină necesară activității de prevenire a deceselor și agravării bolilor generate de lipsa imunoglobulinei umane, activitate care a fost declarată printr-un Memorandum, aprobat tot în cadrul ședinței de Guvern de astăzi, drept serviciu de interes economic general. 


Astfel, prin decizia de astăzi, s-a acordat un ajutor de stat individual către SC Unifarm SA în valoare de 44.27 mil lei, suplimentând astfel bugetul Ministerului Sănătății pe anul 2018 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, cu respectarea prevederilor referitoare la aplicarea normelor în materie de ajutor de stat în cazul serviciilor de interes economic general.


În ciuda eforturilor depuse de Ministerul Sănătății încă din anul 2017, există o lipsă acută de pe piața din România a imunoglobulinei umane. România a solicitat sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene prin intermediul Mecanismului European de protecție civilă stabilit în baza Deciziei 1313/2013 a Parlamentului și Consiliului European pentru furnizarea oricărei cantități disponibile de imunoglobulină umană. 


"A fost necesar acest demers. Criza de imunoglobulină a durat prea mult și are un impact vital asupra multor pacienți care așteaptă acest medicament. În perioada în care tratamentele vor fi asigurate în acest mod, vom căuta soluții pe termen lung pentru a ne asigura că nu mai ajungem în astfel de situații", a declarat Sorina Pintea , ministrul Sănătății.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0422 secunde