Bananele cresc aportul de vitamina B6

1093
Vitamina B 6 (piridoxină) are un rol activ în schimbările sistemul nervos. Ea intervine în formarea globulelor roșii și este un antioxidant foarte puternic, ajutând organismul să elimine unele substanțe toxice.
Vitamina B6 se găsește în cantități crescute în ridichi, avocado, banane, nuci, soia și, mai ales, în creier și, în cantități apreciabile în varză, spanac, țelină, salată, morcovi, fasole, cartofi, mazăre, ceapă, dovleac, lapte, ouă, carne și pește.
O cantitate insuficientă în organism duce la tulburări ca depresie, nervozitate, insomnie, scăderea imunității, modificări ale pielii și ale mucoaselor. La copii lipsa vitaminei B6 poate conduce la convulsii, anemie, văr-sături și dureri abdominale.
Categoriile de populație cele mai expuse riscului de deficit al vitaminei B6 sunt fumătorii, femeile care iau pilule anticoncepționale, sportivii, persoanele în vârstă și marii consumatori de alcool.
Soluția pentru corectarea acestor tulburări care pot duce la boli grave este aportul alimentar crescut al acelor alimente care au un conținut considerabil de magneziu și vitamina B6. De asemenea, o soluție ar mai fi administrarea de supli-mente nutritive pe bază de magneziu și vitamina B6.

Vitamina B 6 (piridoxină) are un rol activ în schimbările sistemul nervos. Ea intervine în formarea globulelor roșii și este un antioxidant foarte puternic, ajutând organismul să elimine unele substanțe toxice.
Vitamina B6 se găsește în cantități crescute în ridichi, avocado, banane, nuci, soia și, mai ales, în creier și, în cantități apreciabile în varză, spanac, țelină, salată, morcovi, fasole, cartofi, mazăre, ceapă, dovleac, lapte, ouă, carne și pește.
O cantitate insuficientă în organism duce la tulburări ca depresie, nervozitate, insomnie, scăderea imunității, modificări ale pielii și ale mucoaselor. La copii lipsa vitaminei B6 poate conduce la convulsii, anemie, văr-sături și dureri abdominale.
Categoriile de populație cele mai expuse riscului de deficit al vitaminei B6 sunt fumătorii, femeile care iau pilule anticoncepționale, sportivii, persoanele în vârstă și marii consumatori de alcool.
Soluția pentru corectarea acestor tulburări care pot duce la boli grave este aportul alimentar crescut al acelor alimente care au un conținut considerabil de magneziu și vitamina B6. De asemenea, o soluție ar mai fi administrarea de supli-mente nutritive pe bază de magneziu și vitamina B6.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7928 secunde