Sfatul specialiștilor "Euromaterna"

Baia copilului. Cât de caldă trebuie să fie apa din cădița celor mici

195
Baia copilului. Cât de caldă trebuie să fie apa din cădița celor mici - baia1-1576053899.jpg

Articole de la același autor

Minunea din viața dumneavoastră a apărut pe lume, iar acum, cel mic este acasă, alături de familie. Ca urmare, el va trebui și îmbăiat. Specialiștii Spitalului de Obstetrică și Ginecologie "Euromaterna" spun că, înainte de baie, părinții trebuie să țină cont de câteva recomandări practice privind baia nou-născutului. 


"În primul rând, mișcările dumneavoastră trebuie să fie liniștite și stabile, cu grijă sporită la capul nou-născutului. Pentru ca experiența să fie plăcută și să fie depășite eventuale temeri, este bine să îi zâmbiți, să îi vorbiți, cântați sau să îl distrați, jucându-vă cu spuma de baie. Imediat după baie, pielea copilului trebuie să fie uscată cu un prosop moale, deoarece umiditatea poate crea iritații în unele zone ale corpului. Foarte importantă este și montarea unui covor din plastic împotriva alunecării în cada normală. Cu cât crește și devine mai vioi copilul, trebuie să fiți mai atenți ca acesta să nu alunece. În plus, el nu trebuie să vină în contact cu apa fierbinte sau cu robinetul, dacă acesta s-a încălzit prea mult. 


Cel mai important, însă, nu lăsați niciodată copiii singuri la baie, în special pe cei foarte mici, pentru că riscul de înec este mare. Așa că, aveți grijă să pregătiți întotdeauna lângă dumneavoastră cele necesare, ca să nu fie nevoie să vă îndepărtați. Înainte de toate, curățați zona inghinală dinspre față spre spate, mai ales la fetițe, pornind de la regiunea organelor genitale către anus", au explicat medicii "Euromaterna". 


De ce spun medicii că trebuie acordată o atenție deosebită temperaturii apei în care îi îmbăiem pe cei mici? Având pielea atât de fină, ei sunt mai sensibili, iar o temperatură ridicată a apei pentru baia bebelușului îi poate provoca micuțului arsuri în doar câteva secunde. 


Spre exemplu, atunci când apa din cadă este mai caldă decât de obicei, organismul adultului se adaptează în câteva secunde acelei temperaturi, cel mult i se înroșește puțin pielea, dar nu pățește nimic. În schimb, bebelușul are pielea atât de subțire și sensibilă, că se poate arde foarte ușor. Iar dacă apa este prea rece, copilului îi poate fi frig. 


De aceea, trebuie menționat și faptul că, în încăperea de baie, trebuie să fie o temperatură cuprinsă între 22 și 25 de grade Celsius, puțin mai mare decât temperatura recomandată pentru camera copilului. 


Cel mai sigur, puteți folosi un termometru de baie, iar în acest fel, băița va avea loc în cele mai bune condiții. De menționat că există și termometre de cameră care se pot folosi și la baie sau termometre speciale pentru apă. Unele dintre ele, la valoarea optimă, au o față zâmbitoare care anunță că apa este tocmai bună, altele, în schimb, sunt mai simple și arată doar temperatura apei și nimic mai mult. 


XXX 
Important de menționat este faptul că temperatura apei se măsoară abia după ce cădița este plină cu apă. De reținut că nu contează cantitatea de apă, ci important este să fie toată apa de care aveți nevoie pentru baie, pentru a nu mai suferi schimbări după măsurarea temperaturii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Decembrie 2019
Stire din Sănătate : Nu le mai dați copiilor crenvurști!
Pagina a fost generata in 0.7099 secunde