Atenție, părinți! Zeci de cazuri de diaree acută, la Constanța

6659
1
Atenție, părinți! Zeci de cazuri de diaree acută, la Constanța - plantepentrudurerileabdominale-1498485817.jpg

Articole de la același autor

Odată cu creșterea temperaturilor, s-a înmulțit și numărul cazurilor de boală diareică acută, mai ales în rândul copiilor. În doar șase zile, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, s-au prezentat peste 60 de cazuri cu această boală infecțioasă. 


"În perioada 19 iunie – 25 iunie au fost diagnosticate, în serviciul de boli infecțioase, un număr de 63 cazuri boală diareică acută, din care au fost spitalizate 44 cazuri", au declarat reprezentanții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.


Printre cazuri, se numără și adulți, dar și copii, părinții fiind extrem de îngrijorați din cauza complicațiilor provocate de această afecțiune. Vomă, diaree, deshidratare severă sunt doar câteva simptome ale acestei afecțiuni.


Potrivit specialiștilor infecționiști, copiii se îmbolnăvesc foarte ușor, deoarece sunt mai sensibili, iar vara, alimentele pe care aceștia le consumă se pot deteriora mai repede. La toate acestea, se mai adaugă și apa mării, care poate conține diferite elemente declanșatoare de boli diareice acute.


Boala diareică acută este dată de o mare diversitate de germeni (bacterii, virusuri, protozoare, fungi). Indiferent cărei clase aparțin și ce denumire poartă, germenii infecțioși cauzează o diaree acută infecțioasă.


Odată cu căldurile excesive, această afecțiune a luat amploare, iar numeroși pacienți deja s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase cu simptome specifice bolii diareice acute, iar o mare parte au fost internați pentru a urma tratamentul specific.


Boala diareică infecțioasă se manifestă prin simptome ca: scaune apoase frecvente (între 3 și 30 pe zi), deshidratare severă (aceasta este urgența majoră ce însoțește afecțiunea), febră prelungită și vărsături.


Deoarece locuim într-o zonă turistică, specialiștii avertizează că din cauza circulației intense a turiștilor este favorizată de răspândirea agenților infecțioși. Boala diareică infecțioasă acționează asupra organismului diferit, în funcție de agentul infecțios care produce infecția, dar și de vârstă, reactivitate etc.


Pentru a preveni boala infecțioasă diareică trebuie impuse o serie de reguli stricte de igienă personală și colectivă. Medicii de profil ne sfătuiesc să ne spălăm pe mâini cât mai des, să spălăm corespunzător fructele și legumele, să consumăm apă doar din surse autorizate, să avem grijă la garanția și integritatea alimentelor cumpărate și să facem analizele bacteriologice periodice, în special la copii. 


Comentează știrea

CONSTANTZEAN
27 iunie 2017
ADEVAR !

ATATA MIZERIE SI ATATA RAHAT DE ANIMALE SI OAMENI PESTE TOT, LA TOT PASUL ESTE SI FIRESC CA SA FIE, SA SE DECLANSEZE BOLI EPIDIMIOLOGICE, CU TRANSMISIE : DIAREE, VOMA, ENTEROCOLITA SI ALTELE ASEMENEA ACESTORA SI ASTA DE LA INCONSTIENTZA SI NEPASAREA PRIMARULUI FAGADAU DECEBAL SI CONSILIULUI LOCAL DIN CONSTANTZA, PSD-ULUI CARE NU-L TRAGE DE URECHI PE PRIMAR DEOARECE NU FACE NIMIC PENTRU IGIENIZAREA ORASULUI SI LA GHENELE DE GUNOI, RROMII DESFAC SI RAVASESC GUNOAIELE, CONSTANTZA ESTE O INFECTZIE SI O MIZERIE TOTALA / GENERALA ?! PRIMARUL FAGADAU DECEBAL SI CONSILIUL LOCAL DIN CONSTANTZA, SUNT IN AFARA URGENTZELOR ACESTUI ORAS, ORAS LASAT DE IZBELISTE SI PREOCUPAREA LUI / LOR SUNT CONCERTELE PE PLAJA, CONCURSURI DE BICICLETE, ACESTE FLEACURI, CARE ATRAG MULTZIMEA BANILOR, BANII AJUNGAND IN FINAL IN BUZUNARELOR PSD, PNL.......... SI CELOR CARE VOR AVEA NEVOIE IN CELELALTE CAMPANII ELECTORALE, CA, DOAR, NU VOR AJUNGE IN BUZUNARELE CONSTANTZENILOR DE RAND CARE ISI PLATESC CU, CONSTINCIOZITATE DARILE CATRE STAT : TAXE, IMPOZITE SI CATE SI MAI CATE SUPRA / SUPERTAXE SI IMPOZITE INVENTATE CA SA SARACIM CONTINUU, CU TOATE MARIRILE DE : SALARII, ALOCATZIEI DE STAT PENTRU COPII, INDEMNIZATZIEI DATA MAMELOR PENTRU CRESTEREA COPIILOR, PENSII...................... , NIMIC, NU SE REFLECTA IN INTR-O VIATZA MAI BUNA PENTRU ROMANII DE RAND, CI DOAR POLIRICIENII SPORESC IN AVERI : EURO IN CONTURI, MASINI, BOLIZI PE PATRU ROTZI, VILE, VACANTZE DE LUX IN ZONE EXOTICE.............. ?! DE CE OAMENII DE RAND NU POT SA-SI PERMITA, CE AM ENUMERAT MAI SUS LA POLITICIENI, PENTRU CA OAMENII DE RAND MUNCESC SI TRAIESC DIN PUTZINUL CARE SE STRECOARA PRINTRE DEGETELE CELOR, PE CARE ROMANII, I-AU VOTAT, SI EI, CA DREPT RASPLATA SI-AU BATUT JOC DE MAREA MASA A POPORULUI ROMAN ?! RUSINEEEEEEEEEEEEEEEE, SA VA FIE TUTUROR, CA-N CEI CIRCA 30 DE ANI, DE LA ASA ZISA REVOLUTZIE, ATZI DEVALIZAT TZARA SI ATZI SARACIT UN POPOR, FARA MILA, RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4679 secunde